TEAMHartvrienden: voor iedereen met een aangeboren hartafwijking

TEAMHartvrienden is een website en app voor iedereen met een aangeboren hartafwijking. Via TEAMHartvrienden kun je eenvoudig met elkaar in contact komen, ervaringen delen en vragen stellen aan elkaar en aan experts. De app begon uitsluitend voor jongeren tussen de 12 en de 18 jaar. Vanaf maart 2019 hebben we gehoor gegeven aan het gemis van iedereen boven de 18 en de app uitgebreid voor iedereen met een aangeboren hartafwijking.

TEAMHartvrienden

Naast contact met leeftijdsgenoten kan je in deze app ook vragen stellen aan experts (zoals een coach of gezondheidsexpert) en je aanmelden voor evenementen.

TEAMHartvrienden wordt gepromoot in ziekenhuizen met cardiologische centra. Misschien heb je de flyers van Iris en Jort zelf ook zien staan?

Iris (18): “Bij TEAMHartvrienden hebben we aan een half woord genoeg”

Een veilige omgeving

TEAMHartvrienden is een beveiligde en afgeschermde omgeving. Gebruikers hebben een account nodig om op het platform te komen en ouders van kinderen onder de 18 jaar geven hier per mail eerst toestemming voor.

Nieuwsgierig? Meld je hier direct aan

Contact en begrip

Uit interviews blijkt dat het fijn is om contact te hebben met anderen in dezelfde situatie. Die – zonder ingewikkelde uitleg, blikken vol medelijden of tactloze opmerkingen – begrijpen wat het is om een hartafwijking te hebben. Dit sterkt je in het gevoel ‘er niet alleen voor te staan’. Bovendien helpt het om ervaringen te delen en uit te wisselen. Zo is het idee voor TEAMHartvrienden ontstaan.

Een coole app voor jou

Naast dat je via de computer op TEAMHartvrienden komt, is er ook de TEAMHartvrienden app! Is je registratieproces voltooid? Download dan de app in de Google Play Store of Apple App Store en log in met je eigen gegevens.

Contact

Heb je vragen over TEAMHartvrienden of wil je iets kwijt? Mail gerust naar hartvrienden@harteraad.nl