Harteraad zoekt een energieke teammanager

23 november 2018

Wij zijn per direct op zoek naar een energieke, innoverende en ervaren teammanager, die tevens projectleider is. De functie is voor 36 uur per week. Wil jij je inzetten om de kwaliteit van zorg en kwaliteit van leven van mensen met een hart- of vaataandoening te verbeteren? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Harteraad verbindt, versterkt en vertegenwoordigt mensen met een hart- en vaataandoening. In Nederland zijn dat 1,4 miljoen mensen. Alles wat wij doen komt voort uit wat zij ons vertellen. Waar ze last van hebben én wat hen helpt.

Harteraad is partner van de Hartstichting; we werken nauw samen in programma’s om versnelling aan te brengen in verbetering van de kwaliteit van zorg en leven. Gezamenlijk zetten we de komende jaren extra in op vooruitgang op het gebied van therapietrouw bij hartfalen en beter gebruik van hartrevalidatie. Het gaat dan om het realiseren en bewerkstelligen van goede zorg door onder meer betere transmurale zorg en het gebruik van zorgpaden, gedeelde besluitvorming, zelfmanagement, innovatie en opschaling van eHealth. Daarbij stellen we altijd de belangen van de patiënt en zijn naasten voorop en laten we ons daardoor leiden.

Harteraad zoekt een teammanager die de projectleider is voor deze samenwerkingsprogramma’s en de andere projecten, die samen met het team van beleidsadviseurs de doelen gaat realiseren. De teammanager werkt zelf ook mee aan de uitvoering van de programma’s en projecten in de rol van meewerkend voorman/vrouw.

Als je bij ons komt werken:

 • Bepaal je in overleg met de opdrachtgever en samenwerkingspartner meetbare resultaten en doelstellingen voor de projecten.
 • Ben je eindverantwoordelijk voor het opstellen van de projectplannen en de bijbehorende begrotingen.
 • Stuur je als teammanager de programmateams aan en bewaak je de voortgang en benutting van uren en het budget. Je neemt maatregelen bij knelpunten.
 • Ben je eindverantwoordelijk voor het uitvoeren van de projectplannen en het realiseren van de doelstellingen, inclusief de implementatie of borging van resultaten.
 • Werk je nauw samen met het team Onderzoek & Zorginnovatie van de Hartstichting.
 • Ben je gericht op beleidsbeïnvloeding van het gehele zorgveld, vooral van zorgaanbieders, zorgverzekeraars, dienstverleners, kennisinstituten en overheden.
 • Stel je adviezen op en ontwikkel je methodes, instrumentarium en materiaal waarmee de doelen van beide programma’s gehaald kunnen worden. Waar nodig voer je onderzoek uit. Je fungeert in voorkomende gevallen als opdrachtgever van externen.
 • Onderhoud je contacten met de stakeholders en externe samenwerkingspartners, stuur je externe partijen aan die deeltaken uitvoeren en bewaak je de kwaliteit van de werkzaamheden.
 • Leg je verantwoording af aan de directeur en ben je verantwoordelijk voor het opstellen van de verantwoording aan de subsidiegever.
 • Draag je zorg voor in- en externe communicatie over de projecten samen met de collega’s van het team Marketing en Communicatie.

We zien uit naar een energieke, innoverende en ervaren teammanager, tevens projectleider:

 • Die aantoonbaar ervaring heeft met het leiden van omvangrijke programma’s of projecten.
 • Die zelfstandig, flexibel en initiatiefrijk is.
 • Die minimaal een HBO+/WO werk- en denkniveau heeft.
 • Die uitgebreide kennis heeft van relatiebeheer en het ontwikkelen en inzetten van diverse (marketing)communicatiemiddelen en -methoden.
 • Die ervaring heeft in het aansturen van (project)medewerkers.
 • Met ervaring binnen het domein van de zorg, bij voorkeur met innovatie én of verandermanagement in de zorg.
 • Die bij voorkeur kennis en ervaring heeft op de thema’s ‘Therapietrouw en hartfalen’ en  ‘Hartrevalidatie’.
 • Met uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden.
 • Die het Nederlands foutloos beheerst.

Wat wij bieden:
Werken voor Harteraad is werken voor een organisatie die ertoe doet. Bij Harteraad vind je een inspirerende werkomgeving en een prettige werksfeer. Met jouw inzet kun je het verschil maken in het leven van heel veel mensen, samen met de Hartstichting, gedreven professionals, honderden vrijwilligers en in direct contact met de doelgroep.

Een aanstelling, in ieder geval voor de duur van de projecten t/m eind 2020, met de mogelijkheid tot verlenging. Het salaris ligt tussen € 3.757 en € 5.523 bruto per maand bij een fulltime aanstelling (40 uur). De inschaling is afhankelijk van relevante werkervaring en gaat in overleg.

Algemene informatie over onze organisatie en activiteiten kun je vinden op de website www.harteraad.nl Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Anke Vervoord, directeur via anke.vervoord@harteraad.nl

Schriftelijke reacties, motivatie en CV kun je tot en met 7 december 2018, uitsluitend per e-mail, richten aan: vacature@harteraad.nl o.v.v. vacature teammanager/projectleider. De gesprekken worden gehouden op vrijdag 14 december 2018.