VGZ

Op deze pagina vind je meer informatie over het partnerschap tussen VGZ en Harteraad.

Collectieve verzekeringvgz logo klein

VGZ biedt al een aantal jaren een collectieve zorgverzekering aan in samenwerking met Harteraad. Deze zorgverzekering is speciaal voor leden van Harteraad en biedt aanvullingen die aantrekkelijk kunnen zijn voor mensen met hart- en vaataandoeningen.

Met deze zorgverzekering:

• Krijg je vergoeding van het lidmaatschap van Harteraad

• Kun je voor al je vragen over zorg- en zorgverzekeringszaken terecht bij een persoonlijk adviseur.

• Kun je elk aanvullend verzekeringspakket afsluiten.
Er is geen sprake van medische selectie: je wordt niet geweigerd op basis van je gezondheid of medische voorgeschiedenis.

• Bovendien krijg je als verzekerde én als lid van Harteraad 8% korting op je zorgpremie voor de basisverzekering VGZ Ruime en Eigen Keuze en 5% op VGZ Goede Keuze.
Op de aanvullende verzekeringen ontvang je 10% korting.

Per aanmelding doneert VGZ € 10 aan Harteraad ten behoeve van innovatie.

Zinnige zorg

VGZ zet zich in voor ‘zinnige zorg’; zorg die niet alleen beter en simpeler is maar uiteindelijk ook minder kost. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hartbewaking op afstand. Bekijk deze en meer Zinnige Zorg-initiatieven.

Dit doet zij samen met zorgverleners maar ook met patiëntenorganisaties. Ook Harteraad en VGZ gaan regelmatig met elkaar in gesprek over wat we samen kunnen doen om de zorg voor mensen met een hart-  en vaataandoening beter te maken.

Zelfmanagement bij PAV

Mensen met Perifeer Arterieel Vaatlijden (PAV, ook wel claudicatio intermittens of etalagebenen genoemd) hebben problemen met het volhouden van lopen. Regelmatig een stuk lopen is voor deze mensen echter belangrijk om gezond te worden en te blijven. Harteraad zet zich de komende tijd in om hen te stimuleren om te gaan lopen en in beweging te blijven. Hierbij krijgen we financiële steun van VGZ.

Verzekering afsluiten

Het afsluiten van een zorgverzekering bij VGZ kan weer aan het eind van het jaar. Meer informatie staat op hun website.