Hartenwijzers: ouders helpen ouders

Een Hartenwijzer is een ouder van een kind met een hartaandoening, die andere ouders op weg helpt. Zij hebben de hectische periode waar jij nu in zit achter de rug en ervaringen verwerkt. Als ervaringsdeskundigen begrijpen zij waar jij tegenaan loopt. Daarom staan ze voor je klaar. Geschoold en wel.

Voor wie?

Een Hartenwijzer is er voor alle ouders van een kind met een hartaandoening die een steuntje in de rug nodig hebben. Een Hartenwijzer is er voor je als je net gehoord hebt dat je kindje een hartaandoening heeft. En ook als je steun nodig hebt als je kind al iets ouder is of als je kindje overleden is, kan een Hartenwijzer helpen.

Wat doet een Hartenwijzer?

Een Hartenwijzer kan veel voor je betekenen. Biedt een luisterend oor en geeft tips. Ook krijg je praktische hulp bij vragen als:
• Hoe vind ik mijn weg in het zorgaanbod?
• Waar vind ik betrouwbare informatie?
• Waar kan ik terecht voor steun mij en mijn kind?

Een Hartenwijzer is geen hulpverlener en neemt geen zorgtaken over. Maar denkt graag met je mee of gaat mee naar ziekenhuisafspraken, als je dat wilt. Een Hartenwijzer is geschikt voor eenmalig contact, maar je kan ook terecht voor intensiever contact voor een langere periode. Dat is helemaal aan jou.

Benieuwd naar de motivatie van Hartenwijzers om zich op te geven? Lees hier de ervaringsverhalen van Peter en Ingeborg, Erik en Rooitske en Tessa.

Een hartenwijzer aanvragen

Is een hartenwijzer iets voor jou? Vul het aanvraagformulier in. Wij gaan dan op zoek naar een geschikte hartenwijzer. Hij of zij neemt dan contact op met je. Samen overleg je hoe vaak en op welke manier jullie contact hebben.

Wat fijn dat we je kunnen helpen met een hartenwijzer. Vul onderstaand aanvraagformulier in.

Hoe nu verder?

Na het versturen van het aanvraagformulier gaan wij op zoek naar een geschikte Hartenwijzer. Hij of zij neemt dan contact op met je. Samen overleg je hoe vaak en op welke manier jullie contact hebben.

Vragen?

Heb je vragen over Hartenwijzers? Twijfel je misschien of een Hartenwijzer iets voor jou is? Stuur een e-mail naar Bianca Abutan.