kennis & tools

Om grip te krijgen op je aandoening wil je er graag veel van weten. Je wilt graag weten wat er met je aan de hand is, of met je familielid of vriend. Maar er is veel informatie. In het ziekenhuis, maar ook online. Harteraad helpt jou je weg te vinden om zo veel mogelijk te weten te komen over je aandoening. Hoe je je leven het beste kunt blijven leven, waar je hulp kunt krijgen en met wie je je verhaal kunt delen.

wegwijs worden

Je krijgt van alle kanten informatie: in het ziekenhuis, bij de huisarts, op internet en in de media. Harteraad geeft jou betrouwbare informatie over aandoeningen en hulpmiddelen die betrekking hebben op jouw aandoening(en). Wij verstrekken geen medische informatie, daarvoor verwijzen we naar betrouwbare bronnen zoals de Hartstichting en Thuisarts.nl

Ik zoek informatie over

brochures en flyers

We zijn bezig met het actualiseren van onze folders. In de loop van het jaar kun je hier de nieuwe folders bestellen én downloaden. Je kunt enkele folders hieronder nog wel digitaal bekijken. Heb je vragen over folders die je wilt bestellen? Stuur dan een mail naar info@harteraad.nl, dan laten we je weten of en wanneer de folder verkrijgbaar is.

Hartrevalidatie

Risicofactoren

Brochure ‘aanpak van risicofactoren voor hart- en vaatziekten’

Erfelijkheid
Brochure ‘een erfelijke aandoening, wat nu?’

Factsheets erfelijk hoog cholesterol

 

 

online tools

Wat er toe doet

Bepaal wat er belangrijk is in jouw leven

Naasten in Beeld

Website met wegwijzer voor mensen die dicht bij een patiënt staan.

Video’s E-training stress

7 modules om je te helpen om om te gaan met stress

 

FH, wat is dat?

Interactief online kinderboek over Familiaire Hypercholesterolemie (FH)