Tandemtocht 2019

Fiets mee op zaterdag 24 augustus met de nieuwe editie van de Tandemtocht. Zet je al fietsend in voor inspanningsonderzoek bij chronisch hartfalen in het UMC Utrecht.

De Tandemtocht gaat dit jaar deel uitmaken van de Utrechtse Fietsvierdaagse. Een nieuw fietsevenement met routes langs forten, kastelen en militair erfgoed.

De vertrekplaats

De Tandemtocht gaat om 10.00 van start vanaf Slot Zeist. Samen fietsen, met zorgverleners en patiënten, op jouw eigen fiets (e-bike) of tandem. Ook worden er tandems voor jou beschikbaar gesteld. We fietsen de route van 40 kilometer. Aan het einde van de fietstocht staat er een lunch voor je klaar!

Het programma:

  • 09.30 uur: vanaf dit tijdstip is de ontvangst op Slot Zeist. U kunt zich melden bij de Informatiebalie op het binnenterrein/binnenplaats van het slot. Hier wordt u ontvangen door medewerkers van het UMC Utrecht met een kop thee of koffie.
  • 09.50 uur: korte toelichting van de tocht en uitreiken tandems
  • 10.00 uur: start Tandemtocht
  • 10.30 uur: rondleiding in het Calamiteitenhospitaal van het UMC Utrecht (duur ca. 20 minuten).
  • 14.00 uur: verwachte finish op Slot Zeist

Het doel

Fiets geld bij elkaar voor ‘Hart in beweging’. De deelnemers aan de Utrechtse Fietsvierdaagse dragen met hun inschrijving bij aan het onderzoek ‘Het hart in beweging’. Met jouw deelname aan de Tandemtocht kun je ook geld bij elkaar fietsen voor dit onderzoek. Het gezonde hart en het zieke hart hebben veel baat bij beweging op maat. Er is nog weinig bekend over de mogelijkheden van regelmatige training en
inspanning bij patiënten met een ernstige vorm van hartfalen. Denk aan mensen met een steunhart of wachtende op een harttransplantatie.
Met de opbrengst van de Utrechtse Fietsvierdaagse doen we onderzoek om de kwaliteit van leven van patiënten met ernstig hartfalen te verbeteren. Met jouw bijdrage kunnen we een beweegprogramma op maat ontwikkelen. Fiets met en voor je hart!

Meedoen?

Meld je aan via info@utrechtsefietsvierdaagse.nl. Geef in de mail aan met wie jij op de tandem wil fietsen. Dan staat de tandem op 24 augustus voor je klaar! Voor meer informatie over het evenement en het doel, klik je hier.