Symposium Naasten in Beeld 2019: Écht praten over moeilijke onderwerpen makkelijker maken, een preventiepakket

Ziekte heeft grote impact op alle betrokkenen. Praten over ziekte in het gezin is lang niet altijd makkelijk. Hoe kun je hier als hulpverlener ondersteuning bij bieden? Naasten hebben vragen als: ‘Wat vertel je wel en wat niet?’ ‘Neem je je partner of kind in bescherming?’ ‘Durf je eerlijk te zijn over je eigen zorgen en emoties?’

Het team van Naasten in Beeld heeft met desigbureau MUZUS een reeks praatpakketten ontwikkeld om het praten over moeilijke onderwerpen makkelijker te maken. Voor ouders en kinderen, partners en pubers. Ook anderen hebben gesprekstools ontwikkeld, die ook op dit symposium gepresenteerd worden.

Kijk voor meer het programma en aanmeldformulier op de site van Naasten in Beeld.

Over Naasten in Beeld

Als naaste heb je zoveel vragen, maar vaak geen duidelijke antwoorden. En daarin ben je niet de enige. Daarom vind je op www.naasteninbeeld.nl ervaringsverhalen en antwoorden op veelgestelde vragen over het leven naast iemand met een ernstige aandoening. Naasten in Beeld is er voor alle naasten: partners, kinderen, ouders, broers/zussen of goede vrienden. En ook voor zorgprofessionals om naasten te betrekken bij de zorg en hen te ondersteunen bij het omgaan met de ziekte van een dierbare.