Informatiebijeenkomst Longpunt Noordwest Veluwe: Versnelde medische doorbraken door nieuw longonderzoek

Longfonds en Ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk organiseren op woensdag 22 mei 2019 een informatiebijeenkomst met het thema:Versnelde medische doorbraken door nieuw longonderzoek.

Met een nieuw, grensverleggend onderzoeksprogramma geeft het Longfonds gehoor aan de grootste wens van long (en hart-long) patiënten  en hun naasten: ‘effectieve oplossingen vinden voor longziekten en een medische doorbraak in longonderzoek te versnellen’.

Deze bijeenkomst start met korte filmpjes over de werking van de longen, astma, COPD en de behandeling van longziekten. Gevolgd door een presentatie over toekomstig medische doorbraken, die steeds dichterbij komen door het gebruik van nieuwe onderzoekstechnieken. Dit keer staat de minilong centraal, een mini-orgaan dat in het laboratorium gebruikt wordt om te ontrafelen wat er bij astma gebeurt en een manier te vinden om de longschade bij COPD in de toekomst te kunnen repareren.  Er is de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

Programma

14:00 uur: Zaal open, inloop met koffie/thee
14:30 uur: Start programma
16:30 uur: Einde bijeenkomst

De sprekers zijn Dr. P. Smink (kaderarts COPD van huisartsen coöperatie Medicamus) en Dr. J. Bernink (onderzoeker aan het Hubrecht Instituut te Utrecht).

Locatie en aanmelden

De locatie is de Dageraitzaal in Ziekenhuis St Jansdal te Harderwijk. Deelname is gratis, aanmelden is verplicht in verband met het beperkt aantal plaatsen. Bij over-inschrijving volgt plaatsing op een reservelijst. Aanmelden kan hier of bij Longfonds – Marcel Bos: 033 – 43 41 240. Na afloop verstrekken wij gratis parkeerkaarten.