Informatie-avond reanimatie WZA

Iedere dag krijgen driehonderd mensen in Nederland een hartstilstand. Hoe sneller wordt gestart met reanimatie, hoe groter de kans dat die persoon het overleeft. De harde realiteit is helaas dat slechts 12% van hen overleeft: omdat er toevallig mensen in de buurt waren die hulp konden bieden. Weet jij wat je moet doen als je iemand op straat in elkaar ziet zakken?

Tijdens deze informatie-avond gaan verschillende sprekers in op reanimatie, AED en burgerhulpverlening. Zij vertellen wat er met je lichaam gebeurt als je gereanimeerd wordt, waar het succes van een reanimatie van af hangt en wat een AED (Automatische Externe Defibrillator) precies doet. Wat is de zes-minutenzone? Wat kost een reanimatiecursus en waar kun je die volgen?

Sprekers zijn een cardioloog van het WZA, een medewerker van UMCG Ambulancezorg, iemand van stichting Hartveilig Drenthe en een patiënt die zijn leven te danken heeft aan een reanimatie. Natuurlijk kan je ook al hun vragen aan hen stellen.

In de pauze is het mogelijk om reanimatie te oefenen op reanimatiepoppen en informatiestands te bezoeken van de Hartstichting/Harteraad, Hartveilig Drenthe en Stichting Reanimatie Drenthe.

Het maximum aantal bezoekers voor deze activiteit is bereikt, het is helaas niet meer mogelijk om je aan te melden