Hart&Vaatcafé Nijmegen: Het hart in beeld na een hartaanval

Het Radboud UMC en De Harteraad organiseren in samenwerking met het CWZ op 24 juni 2019 het Hart&Vaatcafé in Nijmegen. Het thema is: “Het hart in beeld na een hartaanval”.

Heb je vragen over de beeldvorming van een hart na een hartaanval? Of wil je andere patiënten of hun naasten ontmoeten? Dan zijn jij en jouw partner of mantelzorger van harte welkom in het Hart&Vaatcafé.

Programma

18.00 uur:  Inloop
18.30 uur: Welkom door prof. dr. Niels van Royen (afdelingshoofd Cardiologie Radboud UMC) en Joost Eijkhout (voorzitter Harteraad Gelderland)
18.45 uur: Na een hartaanval
Een hartaanval
presentatie dr. Peter Damman, interventiecardioloog
Ervaring van een patiënt
het verhaal van een patiënt
Het hart in beeld
uitleg over beeldvorming, dr. Federik van den Heuvel, cardioloog in opleiding
19.30 uur: Pauze
19.45 uur: Toekomst blik in het hart: Uitleg over de nieuwste beeldvormingstechnieken door cardioloog dr. Robin Nijveldt.
20.15 uur: Vragen aan het panel: Het panel bestaat uit cardiologen van het Radboud UMCc en het CWZ.
20.30 uur: Demonstraties van het levende hart, nu en in de toekomst. Er worden live echo’s gemaakt en u kunt 3D beelden zien.
21.00 uur: Afsluiting met een hapje en een drankje

Locatie en aanmelden

Het Hart&Vaatcafé vindt plaats in het Radboud UMC, in de Tuinzaal – route 706 (onderverdieping). Het Radboud UMC is zowel met openbaar vervoer als met de auto goed te bereiken.
Aanmelden is verplicht en kan via onderstaand formulier.

Ik wil mij aanmelden voor Hart&Vaatcafé Nijmegen

  • We gebruiken je e-mailadres om je een bevestiging te sturen.
  • Heb je vragen over dit onderwerp waar je een antwoord op wilt? Dan kun je ze hier alvast stellen. Deze vragen worden vervolgens beantwoord tijdens het Hart&Vaatcafé.