Hart&Vaatcafé Leiden: Leefstijl als medicijn

Harteraad, LUMC en Alrijne Ziekenhuis in Leiden organiseren op 27 maart 2019 een Hart&Vaatcafé met het thema: Leefstijl als medicijn
Veel Nederlanders leven ongezond: ze eten slecht en bewegen te weinig. Deze ongezonde leefstijl is de oorzaak van veel chronische aandoeningen, zoals hart- en vaatziekten en diabetes type 2.

Prof. dr. Hanno Pijl, endocrinoloog in het Leids Universitair Medisch Centrum, vindt dat artsen te snel medicijnen voorschrijven, terwijl het aanpassen van de leefstijl ziektes kan voorkomen of omkeren. Hij pleit dan ook voor ‘leefstijl als medicijn’: beter worden op een natuurlijke manier, waarbij medicijnen niet langer de hoofdrol spelen. Tijdens het Hart&Vaatcafé  vertelt prof. Hanno Pijl hier uitgebreid over.

Programma:
14:30 tot 15:00 uur:  Inloop, ontvangst met koffie en thee en welkomstwoord
15:00 tot 15.30 uur:  Presentaties door prof. dr. Hanno Pijl
15.30 tot 16.00 uur:  Vragen
16.00 tot 16.10 uur:  Pauze
16.10 tot 17.00 uur:  Verder praten in groepjes patiënten en naasten en uitwisselen van  ervaringen en tips o.l.v.  een gespreksbegeleider.

Na de presentatie is er mogelijkheid tot het stellen van vragen aan prof. Pijl en het bezoeken van de stand met informatiemateriaal van Harteraad.

Over het Hart&Vaatcafé
Het Hart&Vaatcafé is dé ontmoetingsplek voor hart- en vaatpatiënten, hun naasten en andere belangstellenden. Medische experts van het LUMC geven actuele informatie over hart- en vaataandoeningen en bezoekers kunnen hun ervaringen delen.

Aanmelding: Deelname is gratis, aanmelden is verplicht. Gelet op het beperkt aantal plaatsen, wordt geadviseerd om je snel aan te melden.