Hart&Vaatcafé Hengelo: ‘Hartfalen en dan?’ (Vol, aanmelden is niet meer mogelijk)

Harteraad organiseert voor mensen met hart- en vaatziekten laagdrempelige bijeenkomsten: Hart&Vaatcafés. Aanwezigen delen hier hun ervaringen met lotgenoten en hebben de mogelijkheid om vragen te stellen aan specialisten. Ook partners en andere dierbaren zijn welkom.

Harteraad en Ziekenhuisgroep Twente (ZGT), MST en Thorax Centrum Twente organiseren op 16 april 2019 het tweede Hart&Vaatcafé in Twente met het thema “Hartfalen en dan?”

Hartfalen wat is het? Hoe stel je het vast? Wat zijn de behandelmogelijkheden? Wanneer moet ik aan de bel trekken? Hoe gaat het verder? Hoe kan ik er mee omgaan? Hoe doen anderen dat? Ik ben partner van, hoe moet ik reageren?

Hoe beter je als patiënt en familie of naasten om kunt gaan met een hartaandoening, hoe groter de kwaliteit van leven. Maar hoe doe je dat, wat zijn (on)mogelijkheden? Mensen met een hartaandoening, hun familie en zorgverleners, treffen elkaar tijdens Hart&Vaatcafés om informatie op te halen en ervaringen met elkaar te delen. Want, wie kan je beter vertellen hoe je in het dagelijks leven kunt omgaan met je aandoening, dan iemand die in hetzelfde schuitje zit?

Tevens delen specialisten en gespecialiseerde verpleegkundigen informatie met jou.

Programma

18.30 uur Inloop: koffie/thee en gelegenheid om de informatiestands te bezoeken
18.55 uur Welkom door Mike Kuyper en Elly Rodijk, verpleegkundig specialisten cardiologie ZGT / Harm Pol, voorzitter Harteraad regio Overijssel
19:00 uur Hartfalen, diagnose en behandeling: Alles wat je wilt weten door Dr. G.C.M. Linssen, cardioloog ZGT met aandachtgebied hartfalen / K.G. van Houwelingen, interventiecardioloog MST/ Hartfalen
19:45 uur Ervaringsdeskundige: “Impact van hartfalen”
20:00 uur Pauze
20:15 uur Interactief / deelnemers aan het woord: Uitwisselen van ervaringen en mogelijkheid om vragen te stellen aan de cardiologen, verpleegkundig specialisten, verpleegkundig coördinatoren hartrevalidatie ZGT/MST en diëtist MST.
21:00 uur Afsluiting met een hapje en een drankje

Deelname is gratis. Aanmelden is verplicht vanwege een beperkt aantal deelnemers, vol = vol.
Je kunt gebruik maken van het parkeerterrein van ZGT Hengelo. Er zijn gratis uitrijkaarten beschikbaar.

Ben je geïnteresseerd, dan ben je van harte welkom tijdens het Hart&Vaatcafé op dinsdag 16 april 2019 in de Albert Schweitzerzaal van Ziekenhuisgroep Twente, locatie Hengelo.

(Helaas, we zitten vol)