Hart&Vaatcafé Eindhoven: Hartkleppen. Aanmelden kan niet meer, bijeenkomst is vol.

Wat is het Hart&Vaatcafé?

Elke twee maanden organiseert Harteraad samen met het Hart- en Vaatcentrum van het Catharina Ziekenhuis een Hart&Vaatcafé. Het Hart&Vaatcafé is een ontmoetingsplaats voor hartpatiënten, partners, familie, mantelzorgers, zorgverleners en andere belangstellenden. Zij kunnen er ervaringen uitwisselen, tips en informatie opdoen, vragen stellen, zorgen bespreken en een informatiestand bezoeken. Zorgverleners zoals cardiologen, hartchirurgen en vaatspecialisten kunnen via het Hart&Vaatcafé extra informatie geven en kennis delen. De bijeenkomsten zijn laagdrempelig, interactief en gratis. Het aantal inschrijvingen is beperkt.

Het maximum aantal aanmeldingen voor dit Hart&Vaatcafé is bereikt. Later dit jaar wordt deze herhaald, mocht je daarin interesse hebben dan kun je onderaan je gegevens achterlaten, zodat je op de hoogte wordt gehouden over een volgende datum.

Thema

Bij ieder Hart&Vaatcafé staat een ander thema centraal. Eén of meerdere sprekers geven hierover een presentatie of vertellen hun verhaal. Na de pauze gaan de bezoekers met elkaar in gesprek onder begeleiding van een professional en aan het einde van de avond worden nog eventuele vragen aan de sprekers gesteld.

Donderdag 21 maart 2019 is het thema: Hartkleppen: Tavi (klepimplantatie via de lies) versus Hartklepoperatie.
Dr. Pim Tonino, cardioloog, en Drs. Kayan Lam, hartchirurg, vertellen over hartkleppen. Wanneer is het beste moment van vervanging, welke klepkeuze heeft de patiënt en wat zijn de voor- en nadelen van de diverse kleppen. Wanneer adviseert een specialist een TAVI (klepimplantatie via de lies m.b.v. een catheter) en wanneer kiest men toch liever voor een hartklepoperatie via de borstkas.

Programma

18.00 uur  Inschrijving
18.30 uur  Welkom & opening door Maryke van der Kam: Wat doet Harteraad voor jou
18.40 uur  Dr. Pim Tonino, cardioloog
19.10 uur  Drs. Kayan Lam, hartchirurg
19.30 uur  Pauze
19.45 uur  Tafelgesprekken
20.10 uur  Forum en beantwoorden van vragen
20.30 uur  Afsluiting

 

Aanmelden voor deze bijeenkomst is niet meer mogelijk, de bijeenkomst is vol. Laat je e-mail achter wanneer je informatie wil ontvangen over een volgende datum.