Hart&Vaatcafé Dordrecht: Zout en voeding

Harteraad en het ASZ locatie Dordwijk in Dordrecht organiseren op maandagavond 8 april 2019 een Hart&Vaatcafé met het thema: Zout en voeding.

 Je eet meer zout dan je denkt!
Hartpatiënten, nierpatiënten, maar ook bijvoorbeeld mensen met een hoge bloeddruk krijgen het advies om zoutarm te eten. Minder zout is trouwens voor iedereen een aanrader. De gemiddelde Nederlander eet per dag 9 tot 10 gram zout, terwijl je eigenlijk niet meer dan 6 gram per dag zou moeten eten.

 Inspiratie
Waarom is zout eigenlijk slecht voor de gezondheid en hoe kun je minderen? Diëtiste Wendy Meesters en een hartpatiënt vertellen hoe het zit en geven praktische tips, want minder zout eten is helemaal niet zo lastig als het lijkt! Na deze gezellige avond in het Hart & vaatcafé gaat u geïnspireerd naar huis, met een tas vol recepten en een hoofd vol smakelijke ideeën.

Programma
19.00 tot 19.30 uur: inloop, ontvangst met koffie en thee
Welkomstwoord Harteraad
19.35 tot 20.00 uur: Inleidende presentaties door een diëtist en ervaringsdeskundige
20.00 tot 20.15 uur: Vragen
20.15 tot 20.30 pauze 20.30 tot 21.30 Verder praten in groepjes olv gespreksbegeleider

Er is mogelijkheid tot het stellen van vragen en het bezoeken van de stand met informatiemateriaal van Harteraad.

Aanmelding: Deelname is gratis, aanmelden is verplicht in verband met het beperkt aantal plaatsen.