Hart&Vaatcafé Dordrecht: Weer aan het werk na een beroerte

Op maandagavond 2 september 2019 organiseren Harteraad en de afdeling Neurologie van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht een Hart&Vaatcafé met het thema: Weer aan het werk na een beroerte.

Na een beroerte (CVA) is het vaak moeilijk om terug te keren op de werkplek. De gevolgen van een beroerte zijn aan de buitenkant vaak niet te zien. Daardoor is het moeilijker deze te (h)erkennen. Denk bijvoorbeeld aan een afgenomen werktempo, concentratieproblemen of een beperkt overzicht. Ook voor jouw collega’s en werkgever zijn beperkingen niet altijd direct zichtbaar. Het kan dan gebeuren dat er op jouw werk te veel van je wordt gevraagd en verwacht.

Waarom ontstaan deze beperkingen na een beroerte en hoe kun je deze herkennen? Hoe ga je hiermee om op de werkvloer, wat kun je zelf doen en wie kan je daarbij helpen? Deze en andere vragen komen aan bod tijdens het Hart & Vaatcafé. Het café wordt georganiseerd door de Harteraad in samenwerking met de afdeling Neurologie.

Programma

19.00 tot 19.30 uur: Inloop, ontvangst met koffie en thee
19.30 tot 19.35 uur: Welkomstwoord Harteraad
19.35 tot 20.00 uur: Presentaties door Elles Zock, Ilona Willems en Esther Jansen-Polak
20.00 tot 20.15 uur: Vragen
20.15 tot 20.30 uur: Pauze
20.30 tot 21.30 uur:  Verder praten in groepjes o.l.v. gespreksbegeleider

Er is mogelijkheid tot het stellen van vragen en het bezoeken van de stand met informatiemateriaal van Harteraad.

Aanmelden en locatie

Het Hart&Vaatcafé vindt plaats in het Auditorium van het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Dordwijk in Dordrecht. Deelname is gratis, maar aanmelden is nodig in verband met het beperkt aantal plaatsen. Aanmelden kan hier.