Hart&Vaatcafé Dordrecht: Hartrevalidatie

Heb jij of je naaste een hartaandoening (gehad)? Dan is hartrevalidatie misschien iets voor jou. Hartrevalidatie helpt bij het herstel en geeft weer vertrouwen in het lichaam. Je leert omgaan met de gevolgen van de aandoening.

Hartrevalidatie vindt plaats in het ziekenhuis of revalidatiecentrum. Voor deelname is een verwijzing van de cardioloog of huisarts nodig. Daar mag je de arts altijd om vragen. Ook als het al langer geleden is dat je een hartaandoening heeft gehad, kan dit zinvol zijn.

Cardioloog Anne Mijn Helming zal samen met de hartrevalidatieverpleegkundigen een presentatie geven over het belang van hartrevalidatie.

Na afloop van de presentatie ga je in kleine groepjes verder in gesprek met mede-patiënten onder begeleiding van een deskundig gespreksleider. Dit kan een cardioloog (in opleiding) zijn, een verpleegkundig specialist (in opleiding) of een verpleegkundige van de afdeling Cardiologie of een begeleider vanuit Harteraad.

In verband met het beperkte aantal zitplaatsen is aanmelden is noodzakelijk. Dat kan onderaan de agendapagina van het Albert Schweitzer ziekenhuis.

Voor meer informatie kun je bellen met de afdeling Patiëntenvoorlichting van het Albert Schweitzer ziekenhuis, telefoon: 078 652 34 31.

Het Hart&Vaatcafé is dé ontmoetingsplaats voor hart- en vaatpatienten. In het Hart & Vaatcafé geven specialisten actuele informatie, ontmoet je andere patiënten en hun familie en bespreek je ervaringen en tips met elkaar. Bij ieder Hart&Vaatcafé staat een ander thema centraal.