Driedaagse cursus beweegcoach coronair lijden en hartfalen

Deze cursus is gericht op het verwerven van kennis en vaardigheden die nodig zijn om stabiele, gerevalideerde hart(falen) patiënten te begeleiden bij bewegen en sporten, in groepsverband of individueel. De cursus is bedoeld voor iedere beweegprofessional die in de praktijk met beweegactiviteiten voor mensen met een hartaandoening zoals coronair lijden of hartfalen, te maken heeft of krijgt. In 2016 is de cursus voor het laatst georganiseerd en goed tot zeer goed beoordeeld. Coördinerend docent is Rob Bertram, fysiotherapeut hartrevalidatie Beatrixoord Haren.

Wanneer je deelname aan de cursus als voldoende wordt beoordeeld en je een geldig reanimatiebewijs hebt, ontvang je het certificaat ‘Harteraad Beweegcoach’.

Inhoud
– Medische kennis
– Inspanningsfysiologische kennis
– Psychosociale aspecten
– Ondersteunen naar gezonder leven
– Sport- en bewegingsactiviteiten gericht op de doelgroep
– Veiligheidsaspecten
– Organisatie: ‘continuïteit in bewegen’. Overdracht en verwijzing (ziekenhuis, hartrevalidatie, eerste lijn).

Datum en plaats

De cursus vindt plaats op 15 juni, 14 september en 5 oktober 2018 van 09.00-17.00 uur in Tergooi, Hilversum.

Kosten

De kosten zijn € 600,- p.p. inclusief lesmateriaal, consumpties en lunch. Aanbevolen literatuur is ‘Motiveren kun je leren’ door Pauline Dekker en Wanda de Kanter.

Accreditatie

Deze cursus is geaccrediteerd bij het KNGF met 19 punten (aangeduid met ‘Fitnessinstructeur coronair lijden en hartfalen’).

Aanmelden

Meld je aan vóór 28 mei 2018 via het inschrijfformulier.
Indien je vóór 21 april 2018 inschrijft, ontvang je € 50,– korting. Meerdere cursisten van één beweegorganisatie, ontvangen elk € 50,– korting. N.B.: deze kortingen kunnen niet gecombineerd worden.

Certificaat: Wanneer je deelname aan de cursus als voldoende wordt beoordeeld en je een geldig reanimatiebewijs hebt, ontvang je het certificaat ‘Harteraad Beweegcoach’.

Met dank aan Simon van der Voort, fysiotherapeut hartrevalidatie en gesuperviseerde looptraining Tergooi, voor zijn bijdrage aan de samenstelling van het programma.