Focusgroep ‘Kiezen voor een behandeling van aortaklepstenose’ NB Aanmeldtermijn is verstreken.

De aanmeldtermijn voor deze focusgroep is verstreken.

“Waarom wist ik dat niet vóór de behandeling?” Heb je kunnen nadenken over de keuze voor een bepaalde behandeling? Is er informatie die je vooraf had willen hebben, maar gemist hebt? Dan horen we graag hoe de behandeling van jouw aortaklepstenose verlopen is.

Harteraad werkt mee aan de ontwikkeling van een ‘consultkaart’ voor ernstige aortaklepstenose. Op deze consultkaart komen de meest gestelde vragen te staan over de behandelmogelijkheden van aortaklepstenose. De consultkaart helpt mensen met aortaklepstenose, in gesprek met hun cardioloog, te kiezen welke behandeling het beste bij hen past.

Om goed te weten welke informatie belangrijk is om die keuze te kunnen maken, organiseren we in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC) en het LUMC een groepsgesprek en een enquête voor mensen die behandeld zijn voor aortaklepstenose.

  • Heb je een niet aangeboren aortaklepstenose?
  • Ben je 18 jaar of ouder?
  • Heb je klachten zoals pijn op de borst, kortademigheid/benauwdheid of dikke benen/enkels?
  • Ben je hiervoor behandeld met medicijnen of een operatie (open hart of via de lies/TAVI)?
  • En wil je meewerken aan de consultkaart?

Voor de focusgroep is een beperkt aantal plaatsen. Reiskosten voor groepsgesprekdeelnemers worden vergoed. De enquête is ongeveer een maand later en is bedoeld om een top tien van belangrijkste vragen te maken.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Inge van den Broek, per e-mail i.vandenbroek@harteraad.nl  Bellen kan ook: 088 1111611 / 06 29323282.